Kryssningar

Åk på Kryssning och Upptäck Världen till Havs!

Är du på väg att åka på en underbar kryssning? Att åka på kryssning är ett fantastiskt sätt att upptäcka världen och samtidigt bara slappna av. Äta gott, njuta av högklassig underhållning, få bra service och ha allt inom räckhåll. Alla ingredienser man behöver för en skön och avslappnad semester! 

En del av en avslappnad och lyckad semester är också att vara förberedd. Att hålla sig uppdaterad på vad som krävs av dig som resenär för ombordstigning, oberoende av var i världen du stiger ombord! Vill du veta vilket test som krävs för just din kryssning hittar du information nedan. 

Var du kryssar och med vem du kryssar med påverkar kraven

Rederierna har vidtagit flera omfattande åtgärder för att kryssningarna ska vara säkra. Riktlinjerna uppdateras löpande allt eftersom riktlinjer från lokala myndigheter ändras. Vissa rederier kräver att alla resenärer över 11 och 18 år är vaccinerade. Medan andra kräver negativt Antigen eller PCR test. Dock är gemensamt för alla rederier att de rekommenderar att man är vaccinerad.

Vilket rederi man reser med samt om man reser från Europa, USA eller annan plats, kan påverka kraven på både vaccinering och test. Om det räcker med ett PCR test eller om det behövs både vaccinering samt Antigen / PCR test. Allra bäst är besöka webbplatserna för respektive rederi. Där finns de aktuella reglerna för just deras kryssningsfartyg och destinationer. Dessa uppdateras ständigt.

Kryssa säkert – Håll dig uppdaterad!

Eftersom kraven varierar, inte bara mellan olika rederier men också beroende på både var ombordstigningen sker samt vart kryssningen går, är det av högsta vikt att man som resenär håller sig uppdaterad. Bäst är att besöka respektive rederis webbsida där man kan vara säker på att informationen är uppdaterad. 

För att göra det lättare för dig så kan du följa länkarna nedan för att direkt hitta vad som gäller för det kryssningsfartyg och rederi du ska kryssa med. Observera att den här informationen är på engelska. 

MSC Cruises – All information du behöver om krav på tester för att kryssa med MSC Cruises hittar du på deras webbsida. 

Royal Caribbean Cruises –  Du hittar all uppdaterad information på deras webbplats där du också kan välja den plats du kryssar från och se exakt de krav som ställs. 

Azamara Club Cruises  – Du hittar alla destinationer som Azamara kryssar till och vilka test som krävs här

Norwegian Cruise Line – Fullständig och uppdaterad information om kraven på tester hittar du på denna länk till NCLs webbplats. 

Celebrity Cruises –  För att hitta vad som gäller för just din kryssning besök deras webbsida som har utförlig information om de tester som behövs.

Seabourn Cruise Line – Reglerna för att kryssa med Seabourn samt vilka krav på tester som ställs hittar du här. 

Silversea Cruises –  Har uppdaterad information om vilka tester som behövs på deras webbsida.

Har du frågor om våra tester eller annat som du inte hittar svar på under Vanliga Frågor, är du varmt välkommen att kontakta. Vi finns tillgängliga både via mejl eller chatt så hjälper vi gärna till! 

Välkommen till PharmaUse Testcenter för smidiga förberedelser för kryssningen!