Japanskt intyg

Japanskt Intyg för dig som är på väg till Japan

Japanskt intyg är det som behövs om du planerar resa till Japan i sommar. Trots att sommaren har letat sig till Sverige och att det känns lättare att ta sig till arbetsplatsen på cykel med sol i nacken än att cykla i regn och rusk är bara underbart att komma bort ibland! Semestern närmar sig och med den drömmen om att komma bort från vardagens rutiner. En dröm som brukar bli starkare och starkare desto närmare inpå semestermånaderna man kommer. Att ha semester och en önskan om att bryta vardagens rutiner;  vad är då bättre än att resa och upptäcka något helt nytt? Exotiska Japan till exempel!

Är du ute efter en annorlunda och exotisk upplevelse är det till Japan du ska resa! Här väntar gyllene tempel, vulkanska berg, magnifika trädgårdar och bad i varma källor. För att inte tala maten, den underbara maten! Japan är ett verkligt magiskt land. Från högteknologi till traditioner och underbara landskap! 

De uppdaterade resereglerna för inresa till Japan och vad som krävs för att få ett så kallat Japanskt Intyg hittar du mera om här. 

Uppdaterade regler för inresande till Japan

Från och med den 1 juni behöver inresande från Sverige till Japan inte längre ta ett covid-19 test på flygplatsen vid ankomst eller vara i karantän. Ett PCR-test före avresa till Japan krävs dock fortfarande – taget inom 72 timmar före avresan. Förutom ett PCR-test före avresa, krävs även nedan:

  • ​​Resan måste bokas genom japansk resebyrå, baserad i Japan.
  • Landet ska finnas på den ”blå listan” – det gör Sverige.
  •  Du måste ansöka om visum hos ambassaden i Stockholm.
  • (Svensk medborgare får normalt automatisk 3 månaders visum, men inte för tillfället.)
  • Inga test förekommer när du väl landar i Japan.
  • Du behöver inte isolera dig efter ankomst

För närvarande begärs det av alla som reser in, reser in på nytt eller återvänder till Japan (inklusive japanska medborgare) att lämna in ett särskilt dokument som kallas Japanskt Intyg.

Japanskt intyg är ett särskilt dokument som är skrivet på japanska. Dokumentet visar att du testat negativt för covid-19 i ett så kallat NAAT-test (PCR). Testet behöver vara utfört av hälso- och sjukvårdspersonal eller annan behörig testpersonal. Det japanska intyget är ett dokument som krävs vid inresa till Japan.

Intyget är skrivet både på japanska och engelska och kommer i PDF format med underskrift av vår ansvariga läkare.

Om du är i behov att ett japanskt intyg så kan detta köpas direkt på PharmaUse hemsida – www.testcenter.nu/japansktintyg

För att köpa ett japanskt intyg från PharmaUse måste du:

  • Ha tagit ett PCR test på ett av PharmaUse Testcenters mottagningar.
  • Ha tagit testet inom 72 timmar före avresa.

Du kan ta testet när som helst men observera att det tar cirka 6-12 timmar före du får intyget. När du köpt intyget så bekräftar vi de uppgifter som du angett och skickar det japanska intyget till den mejladress du använde vid beställningen. 

Håll dig uppdaterad på reglerna

Om du planerar att resa är det viktigt att noga kontrollera och följa de japanska myndigheternas anvisningar, och kontaktar japanska ambassaden i Stockholm för eventuella behov av klarlägganden. Detta eftersom reglerna kan ändra snabbt.  

Information från det japanska utrikesministeriet, inklusive om kraven på negativt covid-test inom 72 timmar före avresa till Japan och skriftligt intyg på engelska, finns här och här.

Har du frågor eller funderingar kring Japanska Intyg kan du kontakta oss på [email protected] eller slå oss en signal på 020- 89 91 51, eller chatta med oss så hjälper vi dig gärna! Behöver du ditt intyg snabbare så behöver du kontakta oss! Skulle det vara så att du behöver du ett PCR test så kan du kan också enkelt boka tid online via denna länk.

Välkommen till PharmaUse Testcenter!