Vinterresmål

Många populära vinterresor till solen kräver PCR test!

När höstrusk och vinterkyla sätter in är det lockande att dra iväg till varmare trakter. Känslan av att få gå barfota på stranden, få vara i solen och bada. Äta gott, må gott kan ladda upp energi för vackra men mörka vinterdagar i vårt underbara land! 

Viktigt att tänka på är att många populära vinterresmål kräver PCR test och reseintyg för inresa till landet. Här har vi tagit en titt på några av vinterns populära resmål och deras inresekrav. 

Dubai – Förenade arabemiraten 

Underbara Dubai! Blandningen av Öst och Väst, modern teknik och kultur. Arkitekturen, mat från alla världens hörn, stränderna, imponerande hotell, fantastisk shopping och det solsäkra klimatet. Få ställen kan ge en så underbar semester som just Dubai! Inte att undra på att det är ett resmål som är populärt som få. Det är många som längtat efter att besöka denna pärla!

För att resa in till Dubai krävs i nuläget att de som inte är vaccinerade mot covid-19 antingen kan visa upp ett giltigt, negativt resultat av ett RT-PCR-test som är utfört inom 48 timmar före ankomst. Eller uppvisa ett tillfrisknandebevis (med QR-kod) från covid-19 som är utfärdat inom 30 dagar före avresan. Detta gäller alltså om man tidigare varit infekterad med viruset.

Barn under 12 år och passagerare med måttliga till svåra funktionshinder är undantagna kravet på PCR test. 

Förenade arabemiraten bildas av  Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah och Umm al-Qaywayn. Viktigt att komma ihåg är att de olika emiraten kan ha olika regler så planerar du besöka andra emirat kan du enkelt hitta information om de aktuella reglerna på UAEs officiella sida.

Thailand 

Ett av världens mest populära resmål som har så mycket att erbjuda! Från storstaden Bangkok till de underbara stränderna i Phuket, Krabi och Hua Hin. Underbar mat, vänliga människor och ett stort utbud av hotell i olika prisklasser. En återkommande favorit för många svenskar år efter år.

För att resa in till Thailand på en efterlängtad semester under vinter tid, krävs i nuläget att man som resenär måste kunna uppvisa vaccinationsintyg eller negativt PCR-test ( som bör ha tagits inom 72 timmar före avresa). Ovaccinerade barn under 18 år är berättigade inresa till Thailand enligt samma villkor som de föräldrar/vårdnadshavare som de reser med.

Gambia 

Gambia, det lilla landet med den stora utstrålningen! Det kallas inte “The Smiling Coast” utan anledning. Solsäkert med långa stränder och behaglig temperatur. God mat och massor av naturupplevelser. Lägger man även till hur billigt det är att leva där blir det ett mycket mer populärt resmål. Vilka krav ställs då för att resa in till Gambia?

Är man inte vaccinerad eller fullt vaccinerad så måste man kunna uppvisa ett PCR test som är max 72 timmar gammalt. Barn under 17 år behöver inte uppvisa bevis på vaccination och/eller ett negativt PCR-intyg, men kan snabbt testas vid ankomst till flygplatsen. Barn under 2 år är undantagna från tester eller vaccinationskrav.  

Indien 

Indien, som är så stort att det nästan är mer som en kontinent än ett land, med 28 delstater och har massor av nya och spännande upplevelser att erbjuda! Från paradiset Goa, till Taj Mahal, Mumbai och New Delhi, Kerala eller underbara Nagaland! Med en rik kultur, underbara människor med en enorm gästvänlighet, är Indien ett land som kan erbjuda upplevelser som få andra länder kan!

Med en befolkningsmängd på 1.38 miljarder, när det räknades 2020, är det självklart att landet har restriktioner för att förhindra smittspridning. För inresa till Indien gäller nu följande:

Innan ankomsten till Indien ska alla fylla i en hälsodeklaration online samt ladda upp ett negativt resultat av ett PCR-test. PCR-testet ska vara taget inom 72 timmar innan avresa. Barn under 5 år är undantagna kravet på PCR-test.  Är man vaccinerad kan man också ladda upp vaccinationsbevis för covid-19.

Efter ankomst till Indien ska alla resenärer inleda en så kallad självövervakning i 14 dagar. Det innebär att man kan röra sig ute i samhället men måste vara observant om man skulle få covid-19 symptom. Om symptom uppkommer så bör man självisolera och uppsöka närmaste sjukvårdsinrättningen eller ringa nationella hjälplinjen (1075)/ delstatens hjälplinje.

Seychellerna 

Seychellerna är en ögrupp med 115 öar i Indiska oceanen, utanför Östafrika. Det är hem för många stränder, korallrev, naturreservat men även för  sällsynta djur som gigantiska Aldabrasköldpaddor. Seychellerna har också regnskogarna i nationalparken Morne Seychellois och underbara stränder som Beau Vallon och Anse Takamaka. Ett underbart tropiskt paradis! Njut av kritvita stränder, fantastiska solnedgångar och tropisk grönska! 

För att resa in till Seychellerna behöver du ansöka om ett obligatoriskt hälso inresetillstånd. När du gör det behöver du ha tillgång till ditt pass, flyg- och hotellbokningar, vaccinationsbevis eller PCR-test resultat och ett kreditkort för betalning. Den ansökningen kan du göra på seychelles.govtas.com

Icke-vaccinerade resenärer måste vid avresan tillhandahålla bevis på ett negativt PCR-test, taget inom de föregående 72 timmarna. Ett antigen test som inte är äldre än 24 timmar är också giltigt. Har man ett tillfrisknandebevis som visar att man återhämtat sig från covid-19 och som är minst 14 dagar och inte mera än 12 veckor före avresa så är detta också giltigt för inresa. 

Är man vaccinerad krävs ett vaccinationsbevis för fullständig vaccination mot COVID-19. Då är man även undantagen från kraven på tester före avresa. Den sista dosen måste ha administrerats senast 6 månader före avresan. Därefter ska vaccinintyget återspegla att en vaccin förstärkare har administrerats. Fullständig information finns på mfa.goc.sc.

Marocko 

Spännande, färgstarkt och fullt av upplevelser! Från underbart klimat året om till öken, shopping och bad! Ett land fullt av färger, kultur, tradition och god mat och ett land som kan ge dig allt du behöver för att komma hem fulladdad. För att resa in till Marocko och njuta av allt som landet har att erbjuda så gäller följande regler:

Oberoende hur man reser in till Marocko, via sjövägen, landvägen eller med flyg så måste man uppvisa ett hälsoformulär. Det här formuläret kan laddas ner online och fyllas i innan ombordstigning. Det delas även ut på flygplatsen och ombord fartygen.

Man måste också kunna uppvisa ett giltigt vaccinationspass eller ett negativt PCR-testresultat som är mindre än 72 timmar gammalt. Barn under 12 år är undantagna från alla krav.

Tunisien 

Tunisien, Afrikas nordligaste pärla har ett behagligt klimat. Lagom nära och lagom långt bort. Det varma Medelhavet gör det inte bara till det perfekta resmålet för vintern men också ett ställe där man verkligen kan njuta av vattensporter! 

För inresa till Tunisien gäller för tillfället följande:

Personer över 18 år måste visa kunna visa upp ett vaccinationsintyg vid avresan. Man bör vara fullt vaccinerad (minst två, helst tre, doser, den senaste tidigast en vecka före avfärd). 

Är man över 18 år och inte är fullt vaccinerad eller vaccinerad krävs ett negativt antigentest  (max 24 timmar gammalt vid avresan) eller ett PCR-test (max 48 timmar gammalt vid avresan). 

Tunisien gör också slumpvisa tester vid ankomst till landet. Skulle ett sådant test vara positivt behöver du isolera dig i fem dagar. 

PCR tester med Reseintyg hos PharmaUse Testcenter

Hos PharmaUse Testcenter får du snabba svar på RT-PCR tester! Du kan få svar på ditt PCR test inom 2h, 4h eller svar samma dag! Svar samma dag betyder att du får svaret och reseintyget senast vid midnatt samma dag. Reseintyg på engelska med QR kod ingår alltid! Snabbt och smidigt med andra ord. Du bokar enkelt online och du kan också boka för hela familjen eller gruppen på samma gång. 

Håll dig uppdaterad!

Det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad på de bestämmelser och regler som är i kraft för respektive land. Detta eftersom de kan ändras snabbt. 

Utrikesdepartementet har mycket information och goda råd på sin webbsida och på webbplatsen Sweden Abroad  hittar du också ständigt uppdaterad information om bestämmelser för olika länder. Laddar du ned Utrikesdepartementet app resklar så får du dessutom information direkt i din telefon.!

När det gäller information om smittspridning och de regler som är i kraft för respektive land så är det också bra att ta del av lokala myndigheters information. Du hittar ofta länkarna till den informationen på Sweden Abroad webbsidan. 

Tänk på att ansvaret för att följa lagstiftning och regler vilar på dig som resenär så det är viktigt att hålla sig uppdaterad!

Har du frågor kring tester, när du behöver ta dem eller annat så är du varmt välkommen att kontakta oss via chatten eller mejl som du hittar på vår hemsida!

Välkommen in för snabba PCR tester med Reseintyg!