PCR Tester för Reseintyg

Trots att världen har förändrats för många under pandemin och resandet har kommit att få stå tillbaka, finns det tillfällen när man måste resa. Om du behöver resa ut ur landet är det viktigt att ta reda på vilka krav som gäller för respektive land du reser till.  COVID-19 har nämligen gjort att många länder kräver ett färskt och negativt PCR test för att man ska få resa in i landet. Riktlinjerna ändras också ofta i olika länder så det blir extra viktigt att ta reda på de senaste rekommendationerna och kraven i respektive land. Kan man inte uppvisa ett reseintyg och ett nytaget Corona test till ett land som kräver det, kan man nekas inträde till landet. På samma sätt är det viktigt att ta del av informationen om vad som krävs när man kommer tillbaka till Sverige.

Att resa utomlands – Var hittar man information om vad som krävs?

Med tanke på att bestämmelser och regler ändrar snabbt och flödet av information ibland kan kännas överväldigande kan det vara bra att ha till hands officiella källor med tillförlitlig information. Utrikesdepartementet har mycket information och goda råd på sin webbsida. På Webbplatsen Sweden Abroad  hittar du också information om bestämmelser för olika länder. Laddar du ned Utrikesdepartementets app resklar så får du dessutom information direkt i din telefon.

 

När det gäller information om smittspridning på ditt resmål kan du också ta del av ditt resmåls lokala myndigheters information. Tänk på att ansvaret för att följa lagstiftning och regler vilar på dig som resenär så det är viktigt att hålla sig uppdaterad eftersom riktlinjerna kan förändras snabbt.

 

COVID-19-pandemin har gjort att de flesta länder nu kräver ett PCR-test eller ett Antigentest vid inresa.  COVID-19 testet eller Corona testet visar om du har viruset SARS-CoV-2 (COVID-19) i kroppen eller inte. Som påpekats är det viktigt att själv ta reda på vad respektive land kräver för inresa.

 

PCR Snabb Test – Corona test med snabbt svar

PCR snabb test är precis som det låter. Ett PCR test där analysen ger svar på testet nästan direkt. Vi använder oss av RNA-instrumentet AIGS, vilket är samma som Region skåne använder sig av på akutmottagningarna i Helsingborg, Lund och Malmö. Det här gör att vi kan analysera svaret inom ca. 2 timmar och utfärda Reseintyg. Du kan läsa mera om våra tester här.

Planerar du att resa utomlands eller om du är på väg tillbaka in i landet kan du enkelt boka tid  för ett PCR test på vår webbsida och få ditt testsvar och intyg inom ca. 2 timmar.