PharmaUse Testcenter – Nu finns vi i hjärtat av Stockholm!

Stockholm i mitt hjärta… Vi är nog många som håller med om orden i Lasse Berghagens välkända låt. Stockholm en pärla bland Sveriges många pärlor, en stad som fångat mångas hjärtan genom åren. En stad som har så många vackra platser, byggnader och miljöer. En av de vackraste huvudstäder som finns i världen!  Superlativen är många för denna stad. Och vi är glada över att äntligen vara här!

Vi har sedan vi öppnade fått många förfrågningar om var i Stockholm vi finns. Och nu finns vi äntligen här! Vi öppnar måndagen den 2.8 vid Vasaplan 4 vid Hotel C Stockholm. Mera centralt kan det inte bli!

Vår etablering i Stockholm gör det nu möjligt för dig  att ta våra snabba och smidiga antigen test, antikroppstest och PCR tester i centrala Stockholm. 

Vilket test är det jag behöver?

Länder kan ha lite olika regler för vad som gäller för inresa till just det landet och vilka tester som krävs. Och reglerna kan ändra snabbt så det är viktigt att följa med uppdaterad information om vad som gäller. Det finns två sidor som har bra och uppdaterad information om de senaste kraven. Den ena är Re-open EU där du enkelt kan ändra avreseland och destination och kolla vad som krävs i båda riktningarna. Den andra är Sweden Abroad. På de här båda sidorna hittar du all information om vilket test som krävs för inresa till det land du planerar resa till. Och vad som krävs när du är på väg tillbaka hem.

Om du stött på uttrycket RAT listat antigen test när du sökt vilket test du behöver och kanske funderat vad det är, så är den en förkortning för “Rapid Antigen Tests”. Du hittar all information om testerna och vilka tester som är godkända och finns med på listan här. Vi använder ett av marknadens mest tillförlitliga och användarvänliga antigentest som finns på RAT listan över EU godkända antigen tester under namnet Flowflex, tillverkat av ACON Laboratories.

Våra tester vid PharmaUse Testcenter i Stockholm

Vi har sedan starten varit måna om att kunna betjäna våra kunder med tillförlitliga tester med snabba svar och reseintyg. En annan av våra grundstenar har varit att vara tillgängliga för tester alla dagar i veckan, även så kallade röda dagar. Vid mottagningen i Stockholm erbjuder vi givetvis samma service! 

Vid vår nya mottagning som du hittar i Hotel C Stockholm så kan du nu ta antigen, antikropps och PCR tester med snabba svar och reseintyg på engelska. De tester vi erbjuder finns beskrivna nedan. Vill du läsa mera om våra tester så hittar du mera information på vår webbsida.

EU Godkänd Antigen test

Antigen test, SARS-CoV-2 Ag test, Corona test eller Covid-19 test. Antigen testet som visar om det finns pågående smitta med Covid -19 ger vi svar på så snabbt som inom 15 minuter. Med reseintyg på engelska givetvis. 

Vi använder ett av marknadens mest tillförlitliga och användarvänliga antigentest. 

  • Sensitivitet: 97.1% (83.8%-99.9%)*
  • Specificitet: 99.6% (97.7%-99.9%)*
  • Träffsäkerhet: 99.3% (97.5%-99.9%)*

*95% Confidence Intervals

Antigen testerna upptäcker virala proteiner i kroppen, när kroppen vid en infektion har den högsta koncentrationen av proteiner. Antigen testerna är inte lika exakta som PCR testerna, men visar pågående infektion. Det är den här typen av tester, EU godkända sådana, som kan användas för inresa till många andra länder. En fördel är att man får resultatet så snabbt som inom 15 minuter tillsammans med reseintyg på engelska.

PCR tester 

Ett PCR-test (Polymerase Chain Reaction test) kan detektera viruset redan före man har fått symtom och därför anses detta test vara ett av de mest träffsäkra testerna för att också förhindra spridning av sjukdomen. 

SARS-CoV-2 RT-PCR TEST ( Molekylärt Test )

  • Sensitivitet: 99.7 %
  • Specificitet: 99,3 %

Testet tas genom svabb i svalg och/eller bakre näsväggen.

Vi har PCR snabbtester som ger dig svar och reseintyg så snabbt som inom 20 minuter eller inom 4-8 timmar beroende på vilket test du väljer. Reseintyget du får är signerat av läkare och givetvis utfärdat på engelska. 

Antikroppstest

Antikroppstestet visar om du redan varit infekterad med SARS -CoV-2 eller COVID-19. Vid tidigare infektion har ditt immunsystem utvecklat antikroppar mot viruset och detta kommer fram i testet. Antikroppar ger med hög sannolikhet ett skydd mot att du inom en snar framtid skulle insjukna med COVID-19 igen. 

SARS-CoV-2 IgG/IgM test (Antikroppstest)

  • Sensitivitet: 99,99%
  • Specificitet: 99,80% 

Testet tas genom ett kapillärt blodprov (stick i fingret) och analyseras av vårdpersonal på plats. 

Du bokar enkelt tid för den test du behöver via vår Bokningssida på nätet.

Behöver du vägledning i fråga om testerna, har något du funderar över eller behöver hjälp med så är du varmt välkommen att kontakta oss via telefon på 020-89 91 51 eller skicka ett mejl till oss på [email protected]

Varmt välkommen till PharmaUse Testcenter i Stockholm!