Resa till Spanien i Corona tider

Spanien, Spanien underbara Spanien! Tänk att få sitta som tjuren Ferdinand under en korkek och dofta på blommorna! Efter ett långt år med Corona är det många som längtar efter just det. Eller åtminstone till Spanien 🙂 

Corona har dock förändrat vårt resande. Våra förberedelser inför resan. Det är inte längre bara att packa och hoppa på ett flyg. I dagens läge behöver vi också kunna visa att vi inte är infekterade med COVID-19 och ha ett reseintyg på detta. Vad är det då som i dagsläget krävs för att resa in till Spanien? 

RT-PCR test & Reseintyg till Spanien

Precis som för andra länder så kan reglerna för vad som gäller för inresa till Spanien ändras snabbt och det är viktigt att man följer med läget på officiella webbsidor. För närvarande kräver Spanien följande för inresa i landet. 

  • Negativt PCR test eller ett så kallat molekylärt PCR test. Det som förkortas RT-PCR test. 
  • Testet får inte vara äldre än 72 timmar gammalt.
  • Ett reseintyg på antingen spanska, engelska, franska eller tyska. Det kan vara både i digital form eller i pappersformat.

Observera att det här kravet gäller för alla som kommer med flyg, bil eller båt till Spanien.

En annan sak du behöver göra för din resa är att fylla i en hälsodeklaration. Den här informationen går till Spanska Hälsoministeriet. Du hittar blanketten för detta, både som enskild resenär och familj, om du följer den här länken.

Lokala Restriktioner

Spanien är ett stort land med 17 autonoma regioner. Det här gör att de lokala reglerna och restriktionerna när det gäller resande, öppethållningstider etc kan variera. 

Sweden Abroad, Svenska Ambassadens eminenta webbplats för uppdaterad information, är en bra källa för att följa med läget i landet. Under Frågor & Svar hittar du information om lokala restriktioner för de största turistdestinationerna. Svenska resenärer uppmanas också anmäla sig på Svensklistan och ladda ner appen UD Resklar. Du kan också följa ambassadens svenska twitter @SverigeiES där information publiceras löpande. 

Boka tid för RT-PCR test & Reseintyg till Spanien

Vi ser gärna att du bokar tid för att undvika köbildning. Det gör du enkelt,snabbt och smidigt om du följer den här länken.

Välkommen till PharmaUse Testcenter för en smidig resa till soliga Spanien!