Tillfrisknandebevis

Tillfrisknandebevis – Allt du behöver veta!

Om du planerar att resa har du säkert stött på begreppet “tillfrisknandebevis”. Tillfrisknandebevis är precis som det låter, ett bevis på att du varit sjuk i covid-19 men har tillfrisknat. Detta bevis kommer i form av ett dokument som visar att du testat positivt för covid-19 i ett så kallat NAAT-test (PCR) eller RAAT-test (Antigen) utfört av hälso- och sjukvårdspersonal eller annan behörig testpersonal. Intyget är på engelska i PDF-format och är undertecknat av ansvariga läkare och kan ersätta ett vaccinationsintyg eller testbevis.

Hur länge är ett tillfrisknandebevis giltigt?

Ett tillfrisknandebevis kan ersätta ett vaccinationsintyg eller testbevis och gäller ofta en längre period, standard är 180 dagar.

Tillfrisknandebevis är ett smidigt sätt att påvisa att man varit infekterad med Covid och på så sätt kunna få det digitala reseintyg som krävs för inresa till många länder. 

Villkor för tillfrisknandebevis

För att kunna få ett tillfrisknandebevis hos oss gäller kraven enligt nedan:

 • Du behöver ha testat positivt för covid-19.
 • Egenprovtagning och självtester, som många regioner använt, gäller inte för tillfrisknandebevis enligt EU-förordningen. Vårdpersonal måste ha utfört test på dig.
 • Testet behöver inte ha utförts på PharmaUse Testcenter, utan testet kan ha utförts av 1177 eller privat aktör.
 • Det måste ha gått minst 11 dagar sedan ditt första positiva testresultat.
 • Testet måste vara ett så kallat NAAT-test (PCR) eller RAAT-test (Antigen)
 • Du behöver ha varit symptomfri sedan 3 dagar tillbaka samt känna dig frisk vid beställning av tillfrisknandsbevis.

Vilken information innehåller tillfrisknandebeviset?

Tillfrisknandebevis innehåller följande: 

 1. Ditt fullständiga namn och ditt födelsedatum.
 2. Unikt ID för certifikat.
 3. Vilket land som testet har utförts i. 
 4. Tillfrisknat från (sjukdom eller smittämne) Här står det Covid-19.
 5. Datum för första positiva testresultatet.
 6. Datum då du först testade positivt för covid-19
 7. Det datum det är giltigt från
 8. Det datum det är giltigt till 

Köp ett tillfrisknandebevis smidigt online 

När du behöver ett tillfrisknandebevis kan du köpa det enkelt online hos oss. Du kan välja mellan att köpa tillfrisknandebevis för RT-PCR test eller Antigen test. 

Efter du köpt tillfrisknandebeviset bekräftar vi uppgifterna och skickar tillfrisknandebeviset till samma mailadress som köpet gjordes med. Du kan köpa tillfrisknandebeviset när som helst men kommer att få tillgång till certifikatet först när 11 dagar har passerat från och med testdatum.

Observera att varje land har sina egna inreseregler. Det är ditt eget ansvar att ta reda på vad som gäller för det land du ska åka till. Sweden Abroad  har uppdaterad information för vilka inreseregler som gäller till olika länder. Reopen Europa är en annan webbsida som innehåller praktisk och uppdaterad information om vilka regler som gäller för inresa till Europeiska länder.