Reseregler för USA

Vad gäller om du planerar en resa till USA?

Funderar du på att resa till USA? En resa till USA har allt att erbjuda – så som den pulserande staden New York, Florida med det perfekta klimatet och världens nöjesmetropol Las Vegas. Oavsett vilken del av USA just du planerar att upptäcka finns det vissa regler som är bra att känna till. I detta blogginlägg berättar vi allt du behöver veta inför din resa!

Vaccination och testkrav för resenärer till USA

Oavsett delstat krävs slutförd vaccination minst 14 dagar före avresa för utländska medborgare. USA har godkänt de vaccin som är godkända av WHO. Utöver detta krävs ett negativt COVID-test – detta kan vara antingen PCR eller antigen med reseintyg, högst 1 kalenderdag gammalt vid avresa. (Ska du t.ex. resa torsdag kan ditt test vara taget när som helst under onsdagen)

Ska du ta med dig familjen? Reser du med barn som ej är fyllda 18 år vid avresa behöver de ej vara vaccinerade, då är det endast ett godkänt PCR/Antingen test som krävs.

Observera att Covid-19 relaterade restriktioner kan variera på delstatsnivå. Vi rekommenderar därför att du håller dig uppdaterad kring vad som gäller via respektive delstats hälsomyndighet för mer information.

ESTA

Som vanligt vid inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om tillstånd att resa till USA genom att fylla i ESTA – ett elektroniskt online-formulär.

Detta finns på internet genom ESTA – Electronic System for Travel Authorization.

Obligatoriskt formulär

Innan det är dags att ge sig iväg, behöver resenären via ett obligatoriskt formulär attestera att vaccinationer och test är gjorda. Attestation-formuläret fås på flygplatsen men kan även smidigt fyllas i förväg via CDC’s hemsida. Du fyller i ett formulär per resenär, och oroa dig inte – formuläret ser omständligare ut än vad det faktiskt är.

Vi vill också påminna om att ombord på flyget krävs ”kirurgiska” munskydd. Munskydd av tyg är ej godkända ombord.

Våra tester

Våra tester uppfyller Folkhälsomyndighetens krav på prestanda. Vi säkerställer alltid tillgång till de senaste och mest träffsäkra Antigen, Antikropps & RT-PCR testerna på marknaden. De test vi erbjuder är CE-märkta och används inom sjukvården.

Boka test smidigt online 

Vi strävar efter att förberedelserna inför din resa ska vara så smidiga som möjligt. Du bokar lätt tid online för ett PCR/antingen test hos oss – därefter får du svar och reseintyget, givetvis med all den information som krävs, och på engelska. Reseintyget får du som en länk i både SMS och mejl så att du enkelt kan skriva ut det om du vill, eller använda QR koden från din telefon. Vi har dessutom öppet alla dagar i veckan, vardag som helg och röda dagar! 

Välkommen till oss för snabba, smidiga reseförberedelser!