Vanliga Frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som våra kunder har om våra tester, testförberedelser, reseintyg och mycket mera. Har du frågor du inte hittar svar på här så är du varmt välkommen att kontakta oss via email; [email protected] eller chatta med oss på Messenger!

PCR test med svar samma dag innebär att ni får svar samma dag innan kl: 22.00.

Kontrollera först det aktuella resmålets regler vad gäller testets ålder och var noga med att kontrollera huruvida denna beräknas från när resan påbörjades alternativt din ankomst till resmålet. Aktuell information finns på Utrikesdepartementets hemsida.

Därefter beräknar du när testet senast måste tas genom att subtrahera landets regler med den tid det tar att få ett provsvar. Glöm inte att lämna lite utrymme för oförutsedda händelser!

Reseintyg på engelska ingår i alla våra tester. Intyget innehåller QR-kod, stämpel och signatur av läkare.

Vissa länder kräver ett särskilt reseintyg t.ex Japan. Vi utfärdar även dessa intyg men det är väldigt viktigt att ni informera oss om detta vid provtagningstillfället.

Vi skickar ut alla provresultat digitalt. Du får ett SMS och email med information om provresultatet samt en länk till ditt certifikat som du kan spara. Vi rekommenderar dig att skriva ut intyget och ta med dig en fysisk upplaga vid avresa.
Vi har inte möjlighet att skriva ut intyget till dig.

Ibland om otroligt sällan  kan tekniska fel göra att provresultat dröjer. Detta ligger oftast utanför våra händer och vi strävar alltid efter att leverera ett provresultat inom våra normala svarstider. Därför kan vi inte garantera svarstiden.

PCR test inkl. reseintyg (Svar samma dag)                                     Från 649 kr

Express PCR test inkl. reseintyg (Svar inom 4 timmar)                 Från 799 kr

Super-Express PCR test inkl. reseintyg (Svar inom 2 timmar)      Från 1049 kr

Antigentest inkl. reseintyg                                                                  Från 299kr                                                     

Antikroppstest                                                                                              199 kr           

PharmaUse är anslutet till E-hälsomyndigheternas e-tjänst, Covidbevis. Det innebär att ditt negativa test för covid-19 automatiskt lagras i ett covidbevis. Ditt covidbevis kan du använda vid resor. Om du har en digital brevlåda så kommer ditt covidbevis även skickas direkt till den.

För att hämta ditt covidbevis behöver du BankID. Saknar du BankID eller är under 18 år så kan du hämta ditt Covidbevis i pappersformat vid utvalda testcenter. Kontakta kundtjänst för mer information.

Läs på ehalsomyndigheten.se

Tillfrisknandebevis kan nu köpas för dig som har varit sjuk i covid-19 och behöver ett bevis på att du tillfrisknat.

Beviset går att få tidigast 11 dagar efter du först testats positivt för covid-19 genom Antigen -eller PCR test, via oss eller extern aktör.
Det får vara högst 180 dagar gammalt från dagen du fick det första positiva testresultatet. Giltighetstiden är alltså högst sex månader från testresultatet.

Tänk på att testet ska ha utförts av vårdpersonal vilket innebär att självtester inte är godkända för att inskaffa tillfrisknandebeviset. 

För mer information om detta, vänligen besök www.testcenter.nu

Klicka här för mer information

Numera innehåller våra egna reseintyg allt som krävs för att godkännas vid inresa till Japan.
Det innebär att man inte längre behöver ett separat intyg.
Kraven på innehåll är följande:

Namn – Födelsedatum – Test (PCR) – Testmetod (Nasopharyngeal Swab) – Tid för provtagning – Resultat – Utfärdande kliniks namn – Datum för provtagning och utfärdande av intyg.

Utöver det innehåller intyget även passnummer, en QR-kod, läkares signatur samt stämpel.

Reseintyget är alltid utfärdat på engelska och motsvarar därmed alla krav.
Läs mer om detta här:
https://www.mhlw.go.jp/stf/covid-19/border_test.html

Ja!
Du måste ha med dig ett giltigt ID som är utfärdat av myndighet. Om du angett passnummer i bokningen så måste du även ha passet med dig.

Vi kan dessvärre inte acceptera bilder på pass om man inte kan identifera sig på plats med en annan fysisk giltigt ID-handling.

Vi kan dessvärre inte acceptera uppehållskort.

Vaccin & Corona test, kan ett vaccin ge positivt utslag på ett corona test (PCR och Antigen)?
Ett enkelt svar är nej, ett COVID-vaccin påverkar inte resultaten av ett diagnostiskt COVID-test.

Det nuvarande diagnostiska testet av guldstandard är känt som nukleinsyra-PCR-testning . Detta letar efter mRNA (genetiskt material) av SARS-CoV-2, viruset som orsakar COVID-19. Detta är en markör för nuvarande infektion.

Pfizer-vaccinet innehåller mRNA. Men mRNA det använder är bara en liten del av hela viralt RNA. Det kan inte heller göra kopior av sig själv, vilket skulle behövas för att det ska vara i tillräcklig mängd för att detekteras. Så det kan inte detekteras med ett PCR-test.

AstraZeneca-vaccinet innehåller också bara en del av DNA men sätts in i en adenovirusbärare som inte kan replikera, så det kan inte ge dig infektion eller ett positivt PCR-test.

Samma gäller för antigentest, ett antigentest mäter virala proteiner som man får vid en Covid-19 infektion och eftersom du inte blir sjuk i covid efter vaccinering så utvecklar du heller inga virala proteiner.

 • PCR-test:
  Ett PCR test tas i svalget där den samlar material för analys. Testet är inte förknippat med någon smärta.

 • Antigen test:
  En provtagningspinne förs upp någon centimeter i näsan och samlar där material för analys.
  Testet är inte förknippat med någon smärta men det kan kännas lite obehagligt/kittlande i näsan

 • Antikroppstest:
  Ett kapillärblodprov krävs vilket innebär ett snabbt och skonsamt stick i fingret, precis som en läkare utför för att kontrollera blodsockret eller allerginivån.

Enligt vår policy testar vi barn från 2 års ålder och uppåt men då kraven för inresa till vissa specifika länder gäller testning utav alla barn, oavsett ålder, gör vi undantag i dessa fall.

Anledningen till att vi normalt sett har en åldersgräns är för att det är viktigt för oss att barnet är med på vad som händer och att man via lek och god övertalningsförmåga kan få med barnet på att utföra testet.
Detta är dock svårare på barn under 2 år då vi aldrig utför provtagning med tvångsmetoder. Det är därför viktigt att föräldrarna samarbetar med provtagaren och har mycket tålamod i att försöka få till en rolig och avslappnad miljö för barnet så att provtagningen kan utföras. Ett tips är att ta med en favoritleksak eller dylikt för att öka känslan av trygghet så att provtagning går så bra som möjligt.

Vi reserverar oss för att avbryta provtagningen i de fall där vi bedömer att utförandet av provtagningen inte är möjligt då vi ej utför provtagning under tvång.

Självklart är våra tester EU godkända och möter alla krav som ställs av Folkhälsomyndiheten, WHO, EU och andra internationella myndigheter.

Ja, alla kan testas. Barn som vuxna. 

Vi testar dock INTE barn under 2 år.

Säkerställ i första hand att bekräftelsen inte ligger i skräpposten. Hittar du inte din bokningsbekräftelse kan det bero på att ni uppgett fel mail eller ett tekniskt fel. Kontakta oss på [email protected] så hjälper vi er.

Din bokningsbekräftelse (mail) innehåller en avbokningslänk. Tryck på denna så kan du avboka din tid!

Vi tar inte ut några avgifter vid avbokning, försenad ankomst eller missat besök. 

Vi önskar dock att man avbokar sin tid om det är så att man inte kan komma.

Vi erbjuder alla våra tjänster på alla våra platser. Express PCR test som ger svar inom 4 timmar varierar i pris beroende på hur långt ifrån vårat labb testcentret ligger.

Kontakta oss gärna om du har frågor gällande en specifik tjänst.

 • PCR
  • Provtagningen och dokumentationen tar bara någon minut på vår mottagning. Svar anländer samma dag oavsett när på dagen du tar testet. Våra super-express PCR ger svar på så snabbt som inom 2 timmar! Kom ihåg att det alltid är tidpunkten för själva testet som registreras på reseintyget!
 • Antigentest
  • Provtagning och dokumentation tar bara någon minut. Svar och intyg erhåller du därefter inom ca 15 minuter.
 • Antikroppstest
  • Provtagning och dokumentation tar bara någon minut. Svar och intyg erhåller du därefter inom ca 15 minuter

   Ibland om otroligt sällan  kan tekniska fel göra att provresultat dröjer. Detta ligger oftast utanför våra händer och vi strävar alltid efter att leverera ett provresultat inom våra normala svarstider. Därför kan vi inte garantera svarstiden.

Ja, vi kan testa dig även om du har symptom. Skulle det visa sig att du är positiv så anmäler vi det till smittskyddet.

Tid och datum då provtagningen sker samt när intyget är utfärdat.

Olika tidsgränser gäller för olika länder. Vad som är aktuellt för ditt resmål finner du på Utrikesdepartementets hemsida.

Ja det går utmärkt. Välj Jag har inget personnummer vid bokningen och du kan då ange din födelsedata.

Antigentester är ett snabbtest som påvisar aktiv pågående infektion av SARS-CoV-2, viruset som orsakar Covid-19. Fördelen jämfört med ett PCR-test är att det ger ett svar inom 15 minuter. Antigentestet är en lämplig undersökningsmetod när symtomen har varat mindre än fem dygn. Antigentestet är inte lika känsligt som PCR men passar för situationer när man behöver testresultatet snabbt och symtomen just har börjat.

Ett PCR-test (Polymerase Chain Reaction) kan tas när som helst, oavsett om testpersonen har symtom eller inte. Testet kan också tas i varje skede av sjukdomen. PCR-testet är känsligare att detektera coronaviruset. Testresultatet blir färdigt samma dag hos oss. Det är även denna typ av test (RT-PCR) som är “gold standard” för reseintyg när man reser utomlands.

Våra tester uppfyller Folkhälsomyndighetens krav på prestanda. Vi säkerställer alltid tillgång till det senaste och mest träffsäkra Antigen och Antikroppstestet på marknaden. De test vi erbjuder är CE-märkta och används inom sjukvården.

Testerna ger ett svar inom 15 minuter, utan behov för att skickas till ett laboratorium.

Testspecifikationer:

SARS-CoV-2 Ag test (Corona Antigentest)

Ett av marknadens mest tillförlitliga och användarvänliga antigentest.

Sensitivitet: 97.1% (83.8%-99.9%)*

Specificitet: 99.6% (97.7%-99.9%)*

Träffsäkerhet: 99.3% (97.5%-99.9%)*

*95% Confidence Intervals

Det betyder att positiva resultat från tester är väldigt precisa. 

Testet tas genom svabb i näsa (endast 2-3 cm upp i näsan) 

Testet analyseras av vårdpersonal på plats

Ett antigentest är ett bra test för dig som snabbt och smidigt vill undersöka om du i nuläget bär på Covid-19. Tänk på att även om du erhåller ett negativt testsvar bör du alltid vidta samtliga försiktighetsåtgärder som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten. Vid negativt svar och misstanke om Covid-19 kvarstår ska ett PCR-test utföras för att bekräfta det negativa resultatet.

SARS-CoV-2 IgG/IgM test (Antikropp test)

Sensitivitet: 99,99%

Specificitet: 99,80%

Testet tas genom ett kapillärt blodprov (stick i fingret)

Testet analyseras av vårdpersonal på plats

Om du testas positivt för antikroppar innebär det att du genomgått en infektion i Covid-19 och att du därmed bedöms vara mindre mottaglig för återinfektion. Dock är det ännu inte helt känt hur komplett denna immunitet, inte heller länge den varar. Detta betyder att även om du testar positivt för antikroppar bör du alltid vidta samtliga försiktighetsåtgärder som rekommenderas av Folkhälsomyndigheten.

SARS-CoV-2 RT-PCR TEST

Sensitivitet: 99.7 %

Specificitet: 99,3 %

Test tas genom svabb i svalg 

PCR-test är det mest tillförlitliga testet för påvisning av pågående smitta.

Du kommer att få riktlinjer om vad som gäller för dig om du har COVID-19. Vi kommer även att anmäla ditt positiva resultat till smittskyddet i din region via SmiNet. Vårt smittspårnings team kontaktar dig enligt riktlinjer från regionala smittskyddsbestämmelser med vidare information. Vi spritar provtagningsytan mellan varje kundbesök för att eliminera smittorisk.

Ett positivt IgM-antikroppssvar kan tyda på pågående eller nyligen genomgången covid-19. IgM kan påvisas inom några dagar från symptomdebut och kvarstå en tid efter tillfrisknande. Våra tester kan även reagera på Spike proteinet men detta sker i väldigt sällsynta fall.

Absolut! Vi utför företagstestning vid 10 personer eller fler.

Vänligen skicka en intreseanmälan till [email protected]

Våra öppettider är följande;

Stockholm – Vattugatan 17
Måndag – fredag 10-18
Lördag & Söndag 10-15

Göteborg – Göteborg Centrum, Drottninggatan 69
Måndag – fredag 10-18
Lördag & Söndag 10-15

Malmö – Hyllie Boulevard 9c
Måndag – fredag 10-18
Lördag & söndag 10-15

Ja det gör vi! Intyget är på japanska och engelska i PDF-format och inkluderar underskrift från vår ansvariga läkare.