Världen öppnar upp igen! Ska du resa i sommar?

Att resa är att vidga vyerna och öppna sinnet sägs det. Att komma bort från vardagens rutiner. Oberoende om det är för att hälsa på släkt och vänner eller besöka det där semesterparadiset du alltid velat se. Att resa igen….bara ordet i sig känns bra. Lägger man dessutom till hur roligt det är att planera, packa och se fram emot resan så blir det ännu bättre. Eller som Sigmund Graff sa “Det bästa med en resa upplever man där hemma, dels före, dels efter.

Då kanske många tänker men har vi ju Covid-19 som fortfarande hänger med. Kan man verkligen resa? Och vilka är alla de restriktioner som Corona för med sig. Världen öppnar upp igen med vissa restriktioner, men ingen fara. Hos oss får du både råd och hjälp med vilket test du behöver inför resan, testsvar och reseintyg snabbt och smidigt.

Vilka regler gäller?

Att reglerna för inresa till ett land kan ändra snabbt är något som vi fått bli vana med under det senaste året. Just på grund av att de ändras snabbt är det viktigt att följa med information om det land du ska  resa till. Vi har tidigare nämnt Reopen Europe som en bra källa för information, en annan är Sveriges Ambassads sida Sweden Abroad  som har massor med nyttig och uppdaterad information om olika länder. Skulle du inte hitta där vad du söker så är det alltid bra att gå till respektive lands officiella sidor för att få fram all information. De flesta länder har också information på engelska och skulle inte det finnas så kan man alltid översätta den i något av de olika program som finns. 

En annan bra källa för information om reglerna i Europa är europa.eu som är en av EUs officiella sidor. Ska du resa till Storbritannien som ju inte längre är del av EU hittar du all information på den här sidan, som är del av den Brittiska regeringens officiella sidor. För USA hittar du motsvarande information på deras officiella webbsida. För praktiskt taget varje land finns det information tillgänglig om de regler och lagar som är i kraft. 

RAT- Listade & EU Godkända Antigen tester

När du besöker sidorna som gäller Europa stöter du på uttryck som RAT- listade och EU godkända antigen tester. Europeiska Unionen  har alltså en lista över vilka antigen tester som är godkända för inresa till de länder som godtar ett negativt antigen test med reseintyg för inresa. På den RAT-listan ser du exakt vilka tester som gäller, vem som tillverkar dem och vilket land de säljs under. 

PharmaUse Testcenters antigen test finns givetvis med på den listan. Vår test är gjord av ACON Laboratories, Inc. och går under namnet Flowflex.  

Vilken är skillnaden mellan olika Covid – 19 tester?

När du tagit del av informationen om reglerna för det land du ska resa till kanske du funderar över skillnaderna mellan olika Covid tester. På vår webbsida hittar du massor med bra information om de olika testerna. Kort och konkret uttryck men på samma gång med all information om vad testerna mäter, hur träffsäkra de är, hur de görs och hur länge det tar att få resultat och reseintyg från de olika testerna. Och givetvis hur testerna utförs. På vår sida med Vanliga Frågor hittar du dessutom massor med praktisk information om allt från hur du får svar på testerna till vilket språk intyget är på till många andra. Skulle det trots allt vara något du funderar över och som du inte hittar svar på är du alltid varmt välkommen att kontakta oss. All kontaktinformation finns tillgänglig på vår Kontakta Oss sida och du kan också nå oss via vår chatt. 

Smidiga, snabba tester för en lyckad resa

Vi har öppet alla dagar i veckan, vardag som helg och röda dagar. Du kan enkelt boka tid till våra mottagningar via vår Boka Tid sida. Där hittar du våra öppethållningstider, lediga tider och kan boka in dig eller din familj. Kom bara ihåg att bokar ni flera på samma tid så måste bokningarna ändå göras enskilt så att all behövlig information för reseintygen kommer med. 

Test resultat och intyg får du inom den angivna tidsramen, oberoende av  vilken tid på dygnet du tar testet. Det är alltså inte beroende av mottagningens öppethållningstider! 

PharmaUse Testcenter har som strävan att ge snabb och flexibel service, alla dagar i veckan. Vi vet vilken stress det kan vara att behöva vänta på svar från ett test länge så hos oss får du svar redan inom 15 minuter för ett EU godkänt antigen test och så snabbt som inom 4-8 timmar för ett PCR test. Alla dagar i veckan. 

“A journey of a thousand miles must begin with a single step.”

Lao Tzu