Populära vinterresor till solen som kräver PCR-test!

Många tar tillfället i akt att resa till solen när kylan närmar sig vårt kära land.
Viktigt att tänka på är att många populära vinterresemål kräver PCR test samt reseintyg för inresa till landet. Här har vi tagit en titt på några av vinterns mest populära resmål och deras inresekrav:

Dubai – Förenade Arabemiraten

För att resa in till Dubai krävs i nuläget följande:

 • Ovaccinerade resenärer mot covid-19 måste kunna visa upp ett giltigt, negativt resultat av ett RT-PCR-test som är utfärdat inom 48 timmar före ankomst.
 • Alternativt, uppvisa ett tillfrisknandebevis som är utfärdat inom 30 dagar före avresan. Detta kan tecknas av personer som har varit infekterad av viruset tidigare. Läs mer om detta under Tillfrisknandebevis.

Barn under 12 år och passagerare med måttliga till svåra funktionshinder är undantagna kravet på PCR test.

Viktigt att komma ihåg är att de olika emiraten kan ha olika regler så planerar du besöka andra emirat kan du enkelt hitta information om de aktuella reglerna på UAEs officiella sida.

Gambia

För att resa in till Gambia krävs följande:

 • Ovaccinerade eller resenärer som inte är  fullt vaccinerad, måste uppvisa ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt.
 • Barn under 17 år behöver inte uppvisa bevis på vaccination och/eller ett negativt PCR-intyg men kan snabbt testas vid ankomst till flygplatsen.

Barn under 2 år är undantagna från tester eller vaccinationskrav.

Indien

För att resa in till Indien krävs följande:

 • Innan ankomsten behöver alla resenärer fylla i en hälsodeklaration online samt ladda upp ett negativt resultat av ett PCR-test. PCR-testet ska vara taget inom 72 timmar innan avresa.
 • Barn under 5 år är undantagna kravet på PCR-test.  Är man vaccinerad kan man också ladda upp vaccinationsbevis för covid-19.

Seychellerna

För att resa in till Seychellerna behöver du ansöka om ett obligatoriskt hälsoinresetillstånd.
När du gör det behöver du ha tillgång till ditt pass, flyg- och hotellbokningar, vaccinationsbevis eller PCR-test resultat och ett kreditkort för betalning.
Den ansökningen kan du göra på seychelles.govtas.com

 • Ovaccinerade resenärer måste vid avresan tillhandahålla bevis på ett negativt PCR-test, taget inom de föregående 72 timmarna. Ett antigen test som inte är äldre än 24 timmar är också giltigt.
 • Har man ett tillfrisknandebevis som visar att man återhämtat sig från covid-19 och som är  utfärdat minst 14 dagar men inte mera än 12 veckor före avresa så är detta också giltigt för inresa.
 • Är man vaccinerad krävs ett vaccinationsbevis för fullständig vaccination mot COVID-19. Då är man även undantagen från kraven på tester före avresa. Den sista dosen måste ha administrerats senast 6 månader före avresan. Fullständig information finns på mfa.goc.sc.

Marocko

För att resa in till Marocko  gäller följande regler:

 • Oberoende hur man reser in till Marocko, via sjöväg, landsväg eller med flyg så måste man uppvisa ett hälsoformulär. Det här formuläret kan laddas ner online och fyllas i innan ombordstigning. Det delas även ut på flygplatsen och ombord fartygen.
 • Resenärer måste  också kunna uppvisa ett giltigt vaccinationspass eller ett negativt PCR-testresultat som är mindre än 72 timmar gammalt.

Barn under 12 år är undantagna från alla krav.

Tunisien

För inresa till Tunisien gäller följande:

  • Personer över 18 år måste visa kunna visa upp ett vaccinationsintyg vid avresan. Man bör vara fullt vaccinerad.
  • Ovaccinerade samt resenärer som inte är fullt vaccinerade måste uppvisa ett negativt antigentest  (max 24 timmar gammalt vid avresan) eller ett PCR-test (max 48 timmar gammalt vid avresan).

Tunisien gör också slumpvisa tester vid ankomst till landet. Skulle ett sådant test vara positivt behöver du isolera dig i fem dagar. 

Håll dig uppdaterad!

Det är viktigt att du själv håller dig uppdaterad på de bestämmelser och regler som är i kraft för respektive land. Detta eftersom de kan ändras snabbt. 

Utrikesdepartementet har mycket information och goda råd på sin webbsida samt  webbplatsen Sweden Abroad  
Där hittar du också ständig uppdaterad information om bestämmelser för olika länder. Laddar du ned Utrikesdepartementet app resklar så får du dessutom information direkt i din telefon!

När det gäller information om smittspridning och de regler som är i kraft för respektive land så är det också bra att ta del av lokala myndigheters information. Du hittar ofta länkarna till den informationen på Sweden Abroad webbsidan. 

Tänk på att ansvaret för att följa lagstiftning och regler vilar på dig som resenär så det är viktigt att hålla sig uppdaterad!

Har du frågor eller funderingar kring tester, när du behöver ta dem eller dylikt  så är du varmt välkommen att kontakta oss via chatten eller mejl som du hittar på vår hemsida!

Välkommen in för snabba PCR tester med Reseintyg!