VitaPCR™ – Ett Träffsäkert PCR Test

VitaPCR™ – Ett Träffsäkert PCR Test

Det senaste året har fått många av oss att lära oss nya begrepp och uttryck. PCR test var för bara ett år sedan ett ord som var okänt för många. Ett år senare har de flesta stiftat bekantskap med termen PCR test. Trots detta kan det vara bra att titta på vad de olika termerna egentligen betyder.

COVID-19 och Corona tester i korthet 

Kortfattat kan man säga att det prov som visar om du har viruset kallas för PCR-test. PCR test är det test som krävs av många länder för inresa till landet. Det prov som visar om du har utvecklat antikroppar kallas för antikroppstest. Sedan finns det antigentest som ofta kallas bara för snabbtest. Antingen Testet påvisar också om du har en pågående infektion, på samma sätt som ett PCR-test, men träffsäkerheten är lägre än hos ett PCR test.

Vad är ett PNA instrument? 

PharmaUse använder PNA instrumentet Vita PCR™. Vad menas då med uttrycket PNA? Patientnära analyser  eller PNA innebär laboratoriemedicinska analyser, som utförs av hälso- och sjukvårdspersonal, på patientvårdande enheter. Det här innebär att både provtagning och analys sker nära patienten. Vi gör alltså provtagning och analys på plats vid våra testcenter. Det här gör att du kan få både svar och intyg direkt på plats.

 

PNA instrumentet VitaPCR™ 

VitaPCR är en innovativ snabb molekylär diagnostik plattform baserad på den väletablerade Polymerase Chain Reaction (PCR) -teknologin som möjliggör betydligt snabbare testning än någon annan laboratorium molekylär metod. Det är också mer exakt än konventionell snabb testning. Att testet är exakt är just som gör att många länder kräver just ett PCR test för inresa till landet.

VitaPCR™ har tagits fram av Credo Diagnostics, ett bolag som utvecklar diagnostisk teknologi. Testet är utvecklat för att spåra SARS-CoV-2. Instrumentet är ett snabbt molekylärt diagnostiskt test med i realtid PCR-teknik. Testet tas med svabb i antingen bakre näsväggen eller svalget eller båda och ger svar på om det finns en pågående infektion av SARS-CoV-2.

VitaPCR™ test finns nu hos PharmaUse Testcenter 

Vi har nu PNA instrumentet VitaPCR™ tillgängligt vid vårt testcenter. Du kan enkelt boka tid via vår webbsida och få svar inom ca. 20 minuter! Vi introducerar snart också möjligheten att till ett lägre pris ta VitaPCR™ testet och få svar samma dag. Har du frågor kring våra tester eller behöver support är du varmt välkommen att kontakta oss via [email protected]